zonnepanelen installeren

Installeer jij je eigen zonnepanelen?

Het wordt steeds populairder in Nederland: je eigen elektriciteit opwekken. Steeds vaker zie je zonnepanelen op de daken van bedrijven, scholen of huizen. In de regel worden zonnepanelen geplaatst op daken van bedrijven of scholen, omdat die meestal een plat dak hebben en hun dakruimte dus beter kunnen benutten. Heeft u een schuin dak? Zo ja, dan heeft u geen zonneschans nodig; een standaard zonnepaneel met een montagebeugel is voldoende. Zonnepanelen zijn populair omdat ze mensen in staat stellen een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Zonnepanelen hebben ook een relatief korte terugverdientijd. Heeft u al zonnepanelen of een zonnehelling op uw dak?

Wanneer moet u kiezen voor een zonneschans?
Een zonneschans is in wezen een helling waarop zonnepanelen worden geplaatst. Het is een goede oplossing als u een plat dak heeft. Een voordeel van een plat dak is dat het de hele dag zonlicht ontvangt. Zo kun je heel wat zonne-energie opwekken! Zonneschermen kunnen dicht bij elkaar worden geplaatst, zodat de ruimte optimaal wordt benut. Het is moeilijk te zeggen hoe lang het zal duren om de zonnepanelen en de zonneplanken af te betalen. De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer tien jaar.

 

Moet u zelf zonnepanelen en zonnehellingen installeren?
Kunt u zelf zonnepanelen installeren? Ja, dat kan je wel! Op voorwaarde dat ze onder het maximumvermogen van 600 watt blijven. Als je een vakman bent, is dit geen ingewikkelde taak. Naast de panelen hebt u ook bevestigingsmateriaal en een omvormer nodig. De omvormer zet de door de zonnepanelen opgewekte elektriciteit om in wisselstroom. Dit is nodig voordat u de elektriciteit kunt gebruiken. Als u van plan bent zonnepanelen op een plat dak te installeren, moet u een zonnehelling gebruiken. U kunt ze zelf bouwen, maar u kunt ze ook los bestellen. Ze zijn net zo eenvoudig.

 

Waarom nu zonnepanelen kopen?
Hebt u een bedrijf en geeft u nog niet om het milieu of de energieproductie? Dan adviseren wij u om dat snel te veranderen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds belangrijker voor zowel bedrijven als consumenten. Zij houden er zelfs rekening mee bij de keuze van hun bedrijf. Bovendien kunt u als bedrijf profiteren van subsidies bij de aankoop van zonnepanelen en accessoires zoals oprijplaten voor zonne-energie. Als particulier kunt u helaas geen aanspraak maken op deze subsidie, maar u kunt wel gebruik maken van een BTW-regeling. U krijgt dan het volledige BTW-bedrag terug. De prijzen van zonnepanelen zijn al enkele jaren stabiel en de aanschaf ervan verhoogt de waarde van uw huis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *