gietijzeren vloer

Het nemen van een gietijzeren vloer

Steeds meer winkels, kantoorpanden en appartementen hebben gietijzeren vloeren. Het grootste voordeel van dit type vloer is de duurzaamheid. Als je de gietijzeren vloer eenmaal hebt gelegd, heb je er een leven lang plezier van. Geen zorgen over slijtage, naden of beschadigingen. Bij andere bodems krijg je vroeg of laat met een van deze problemen te maken. Een 100% naadloze, gladde, comfortabele foundation. Lees al onze tips voor schuurvloeren voor meer informatie. Je kunt er zelfs op blote voeten op lopen zonder dat de grond koud wordt.

Gecombineerd met vloerverwarming

Vloerverwarmingen worden tegenwoordig veel toegepast in nieuwe woningen. Gelukkig zijn gietijzeren vloeren perfect te combineren met vloerverwarming. Tijdens de wintermaanden werkt vloerverwarming goed en gietijzeren vloeren nemen warmte gemakkelijk op. Je huis is daardoor goed verwarmd. Daarnaast is vloerverwarming in combinatie met gietijzeren vloeren zeer comfortabel. Als je ’s ochtends wakker wordt, hoef je je zeker geen zorgen te maken over koude voeten!

Kies je eigen kleur
Gietijzeren vloeren zijn er in verschillende kleuren. U kunt zelf bepalen of u een zwarte, grijze of bruine gietijzeren vloer wilt. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren te combineren zodat de kleuren in elkaar overlopen. Dit heeft als voordeel dat er een speels effect kan worden gecreëerd. Voor bedrijven is het zelfs mogelijk om een ​​foto of logo op de gietijzeren vloer te plaatsen. Klanten die bij je langskomen zien het meteen en het is een perfecte eye-catcher!

Waar moet ik op letten bij het leggen van gietijzeren vloeren?

Gietijzeren vloeren of vloeren zijn een ideaal type vloer, maar er zijn een paar punten waar u rekening mee moet houden. Het begint allemaal met het leggen van een gietvloer. Het moet professioneel en in goede staat gebeuren. Zo moet de ondervloer volledig vlak zijn, want alleen dan kan de losse voeg voegloos worden aangebracht. Ook is het belangrijk dat de temperatuur op het juiste niveau is. De ideale temperatuur ligt tussen de 15 en 25 C. Vochtigheid niet meer dan 70%. Als het te koud, te warm is of de luchtvochtigheid boven de 70% is, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de gietvloer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *